Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 17:21

Δικαίωση συμβασιούχων βλέπει το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ

Δικαίωση συμβασιούχων βλέπει το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ενημερώνει ότι “δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, το οποίο εκδίκασε την προσφυγή τους με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων για παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας”.

Το Σωματείο μάλιστα ερμηνεύοντας τη δικαστική απόφαση ζητεί την παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για 12 εργαζομένους και για το λόγο αυτό έφερε προς συζήτηση θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, το οποίο αναμένετο να συζητηθεί χθες το βράδυ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ερμηνεία που δίνει το Σωματείο στην απόφαση του δικαστηρίου “η παράταση ή μη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που συνέχιζαν να εργάζονται με προσωρινή διαταγή, υπάγεται στη διακριτική ευχέρεια του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να αποφασίσει την τυχόν παράταση της απασχόλησης των εργαζομένων μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων σε κενές οργανικές θέσεις”. Στη σχετική εισήγηση προς τον πρόεδρο Δημήτρη Βεργόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας το Σωματείο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου ότι συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημόσιας υγείας, που επιβάλλουν την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα, καθώς και ότι έχει ήδη υποβληθεί αίτημα κάλυψης υφιστάμενων ήδη οργανικών θέσεων από τη ΔΕΥΑΚ προς το αρμόδιο υπουργείο”.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας εισηγείται προς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας “παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των 12 εργαζομένων, για την προσωρινή κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν τις 31-3-2018”.